Crataegus

Crataegus

carbo vegetabilis / houtskool

Ook wel meidoorn genoemd behoord tot de familie van de rozen. De meidoorn is een struik of kleine boom al is de meidoorn het meest bekend als haag. De meidoorn heeft stevige doorns die vraat door grote grazers voorkomt. Daarom dus ideaal om het vee in de weide of buiten de akker te houden. In het vroege voorjaar bloeit de meidoorn uitbundig met sterk geurende witte bloemen.

Rond september zijn de bessen diep rood van kleur. Deze zijn eetbaar al is smaak matig en de structuur erg melig, ze worden dan ook wel meelbessen genoemd. Zowel de bloemen, het blad als de bessen kunnen verwerkt worden.

Thema

Crataegus wordt nog wel eens ingezet bij hart en vaat aandoeningen, stabiliseren van de bloeddruk, slapeloosheid, prikkelbaarheid, stress, hartkloppingen en benauwdheid. De bessen van de meidoorn  zijn urine drijvend en krampstillend.

Het thema het te goed willen doen voornamelijk in relaties wordt nog wel eens gezien vaak in combinatie met het gevoel dat een ander of de omstandigheden hen tegenwerkt. Dit zorgt voor een verkrampende of controlerende neiging.

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst