Symboliek van de otter

generationele pilaren


Afgelopen week heb ik een aantal maal over de otter gedroomd. In de droom zag ik vijf otters spelen. Gefascineerd door de dromen ben ik me maar eens wat meer gaan verdiepen in dit mooie dier.

De rivier otter behoort tot de familie van de marterachtige met de Latijnse naam Lutra Lutra. Otters zijn sociale dieren maar ook territoriaal. Ze leven zowel op land als in het water, al heeft het water wel de voorkeur. Het zijn hele behendige jagers en staan hoog op de voedselketen. Per worp kan een otter tussen de 2 en 5 jongen werpen en groot brengen. De moeder voedt de jongen alleen op. Otterjongen kunnen niet zwemmen, dit moet ze worden aangeleerd.

Het eerste wat naar boven komt is de speelsheid van de otter. Als de otter verschijnt nodigt deze je uit dat er wat meer speelsheid in je leven mag komen, waarschijnlijk ben je druk of zit je vast. Voor de otter bestaat een groot deel van de dag uit jagen om zo voldoende voedsel/energie binnen te krijgen. Toch heeft het jagen van de otter iets speels. Dat is dan ook de boodschap: ga spelen geniet van het leven. En nog mooier, speel samen heb plezier.

Het water staat symbool voor emoties en het onderbewuste. Zie hoe de otter in het water duikt, speelt en er soepel doorheen beweegt. De otter laat zien hoe we ook met emoties om kunnen gaan. De otter is zeer behendig en snel, deze flexibiliteit en speelsheid mogen we dan ook toelaten in ons leven. Voelen emoties zwaar en serieus? Luister naar de otter: emoties mogen ook licht, speels en flexibel tegemoet getreden worden. Wees niet bang en neem een duik onder de oppervlakte en onderzoek om zo tot meer inzicht te komen. Zoals de otter ook heel nieuwsgierig is en situaties of objecten onderzoekt vanuit meerdere kanten. Voor de otter is alles is interessant en het ontdekken waard. Soms dienen we een situatie of probleem alleen maar vanuit een andere invalshoek te bekijken om tot een heel ander inzicht te komen.

De otter is verbonden met de vrouwelijke oerenergie van het leven, de plezierige kant van de vrouwelijke energie schepping, verbeelding en liefde voor het kind. Het laat je zien dat het leven plezierig kan zijn zolang we het met de juiste instelling benaderen. Ook kan de otter verschijnen om onze moederlijke oerenergie en verantwoordelijkheid gevoel te wekken. Dat we onze grenzen mogen stellen. Dit is onafhankelijk of je een man of vrouw bent. We hebben allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons. Ook als man kan je de vrouwelijke energie toelaten.

Al met al ik werd vrolijk van dit mooie elegante dier. En ik neem de boodschap ter harte en ga wat meer spelen. Ik wens jou hetzelfde toe. 

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst