Lyme

foto luizenDe tijd van het jaar breekt weer aan dat teken actief zijn. Afgelopen jaar was de winter zo mild, dat teken vrijwel de gehele periode actief zijn geweest. Een teek kan de Borrelia bacterie bij zich dragen, waarbij na een beet je de kans hebt om de ziekte van Lyme op te lopen.  Nu blijkt niet alleen de teek verantwoordelijk te zijn voor het overdragen van de Borrelia bacterie, ook andere insecten zoals muggen, vlooien, stekende vliegen en luizen kunnen het overdragen. Ook van mens tot mens is besmetting mogelijk, via seksueel contact, bloedtransfusies of zwangerschap kun je ook besmet worden.

De Borrelia bacterie is een meester overlever. Hij kan zich makkelijk aanpassen, verschillende vormen aannemen of verborgen houden in het lichaam tot de condities ideaal zijn. Als de Borrelia bacterie zich verborgen houdt, deelt deze zich niet. Het kan dus gebeuren dat een antibiotica kuur geen effect heeft, omdat deze alleen zijn werk kan doen als de Borrelia bacterie zich deelt.

Na een besmetting hoeft er niet altijd een uitslag te ontstaan. Zo kan het ook gebeuren dat er in eerste instantie geen klachten zijn, maar deze pas ontstaan als uw weerstand verminderd.

De uitingsvorm van een Borrelia besmetting kan zeer divers zijn, bijvoorbeeld huiduitslagen, vermoeidheid, spierklachten of klachten van het zenuwstelsel. Dit alles maakt het heel lastig om een goede diagnose te stellen.

Gelukkig is er homeopathie, door direct na een tekenbeet een homeopathisch middel te nemen is de kans klein dat je klachten ontwikkeld na een eventuele besmetting. Ook als u klachten ervaart na aanleiding van een Borrelia besmetting zijn deze te begeleiden met homeopathie. Waarmee uw klachten aanzienlijk kunnen afnemen.

Zelf kan je ook het een en ander doen om in goede conditie te blijven en daarmee de kans verkleinen om (ernstige) symptomen op te lopen na een borrelia besmetting.

  • Nuttig voeding die rijk is aan groenten en fruit
  • Wees matig met vlees en suikers
  • Zorg voor ontspanning en weinig stress
  • Regelmatig bewegen in de buitenlucht

Heeft u klachten na aanleiding van een borrelia infectie voor advies en persoonlijke aanpak met homeopathe wensen  een afspraak maken via 0622510874 of  info@praktijkordelman.nl  www.praktijkordelman.nl

 

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst