Hoofdluis

foto luizenDe scholen zijn weer begonnen! En hiermee lijken de luizen ook in hun sas. Nog geen 2 weken op school en ik ontdekte bij mijn zoon al de eerste hoofdluis.

Waarom hebben sommige kinderen zo snel hoofdluis en hebben anderen nergens las van? En niet alleen kinderen hebben hoofdluis, ook volwassen kunnen er last van hebben.

Iedereen kan hoofdluis krijgen maar meestal zie hoofdluis het meeste bij schoolgaande kinderen. Scholen zijn vaak ideale verspreidingsplekken voor hoofdluis. Kinderen zitten vaak dicht bij elkaar waardoor de hoofdluizen gemakkelijker van de een naar de andere kunnen overstappen. 

Als een kind regelmatig last heeft van hoofdluis kan het zijn dat hij/zij het lastig vind zijn grenzen aan te geven of zichzelf te begrenzen. Vaak zie je dat als mensen duidelijk hun grenzen kennen en weten aan te geven minder last hebben van parasieten.

Deze vragen kunt u stellen als uw kind regelmatig last heeft van hoofdluis. Hoe is de omgang met leeftijdsgenootjes? Hoe is het op school? Hoe gaat uw kind om met stress situaties? Heeft uw kind het gevoel dat iemand over zijn/haar grenzen gaat? Kortom hoe is de weerbaarheid?

Ook medicijngebruik kan een reden zijn dat iemand hoofdluis krijgt. De basis gezondheid kan verstoord zijn waardoor een kind meer vatbaar is voor hoofdluis.

Behandeling

Veel hoofdluismiddel bevatten zeer toxische stoffen voor de luizen maar ook voor uw kind. En steeds meer luizen raken resistent tegen deze middelen.

De beste oplossing is toch kammen met een luizenkam, kammen en nog eens kammen. daagelijks of om de dag. De kam schoonspoelen in een bakje gevuld met heet water en azijn. of het haar even spoelen met een water/azijn mengsel. De luizen laten gemakkelijker los door de azijn. Conditioner of olie maakt het haar ook gladder waardoor je luizen gemakkelijker eruit kamt. Een mengsel maken van azijn en conditioner en deze inmasseren en 15 minuten laten inwerken in het haar. Hierna uitspoelen en het haar kammen. Je kamt dan ook gemakkelijk de hele kleine luizen uit het haar die anders nog wel eens de dans ontspringen. Deze procedure na een week herhalen of bij erg veel luizen twee keer per week tot je geen luizen meer aantreft. 

Een druppeltje lavendel- of teatree olie in het haar en in de kraag van de jas. Luizen houden hier ook niet van.

Heeft uw kind regelmatig last van hoofdluis of blijft de hoofdluis aanhouden?  We zouden in een homeopathisch consult kunnen kijken of er onderliggende oorzaken zijn.  En deze met een op de persoon gekozen middel kunnen behandelen. Voor een persoonlijke aan pak kunt u het beste even een afspraak maken.

www.praktijkordelman.nl

 

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst