Homeopathie

Homeopatische middelenHomeopathie gaat er van uit dat alle onderdelen in het menselijk lichaam met elkaar in verband staan en elkaar beïnvloeden. We noemen dit ook wel een holistische zienswijze. Dit houd in dat we niet alleen naar uw klacht kijken maar u als gehele mens belangrijk vindenen hier aandacht aan besteden.  De oorzaak- en uiting van de klacht zijn niet altijd op het eerste gezicht te herkennen. Bij het genezingsproces proberen we daarom de dieperliggende oorzaak  te achterhalen en te behandelen.

Denk daarbij aan uw slaap- en voedingspatroon en aan eventuele andere fysieke, persoonlijke of psychische klachten waar u mee loopt. Ook de manier waarop u in het leven staat is vaak van belang.

Dit alles zal tijdens het consult met u besproken worden, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe u bent als mens. Daarop wordt gekozen voor een passend homeopathisch middel, dat het herstellend vermogen van uw lichaam het beste stimuleert.

Middelen

Homeopathische middelen worden hoofdzakelijk bereidt uit stoffen die in de natuur voorkomen. Denk daarbij aan planten en bomen, slangengif of mineralen en elementen. Na een intensieve bewerking – het zogeheten potentiëren – ontstaat een homeopathisch middel.

Homeopathische middelen zijn er op gericht om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Als gevolg daarvan kan het enige tijd duren voor de behandeling aanslaat. Homeopathische middelen zijn veilig in gebruik en kunnen goed gecombineerd worden met reguliere geneesmiddelen, mits voorgeschreven door een homeopaat.

Een homeopathische behandeling kan plaatsvinden naast een reguliere behandeling door uw huisarts of specialist. Op uw verzoek gebeurt dit al dan niet in overleg met de betrokken arts(en).

Klik hier om meer te weten te komen over homeopatische middelen.

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
van dinsdag t/m vrijdag
van 9:00 tot 18:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring