Homeopathie

Homeopatische middelen

Heb je lichamelijke klachten of zit je niet lekker in je vel? ... Wellicht is homeopathie dan iets voor jou.  We nemen in de homeopathie ruim de tijd om zaken te bespreken. Zodoende heb jij de ruimte om rustig te vertellen waar je last van hebt of tegenaan loopt en kan ik als therapeut een goed beeld kan krijgen van de klachten.

Binnen de homeopathie gaan we ervan uit dat het menselijk lichaam en de geest in verbinding staan en elkaar beïnvloeden, dit wordt ook wel een holistische zienswijze genoemd. Als in één van deze velden een onbalans in de energie ontstaat, zul je deze verstoring ook ervaren op andere gebieden. Hoe langer deze onbalans aanhoudt, des te groter de kans op (ernstige) ziekte. Daarom kijk ik niet alleen naar de klacht, maar naar jou als geheel persoon.

Door te werken aan het herstel van de balans, kan met homeopathie een breed scala aan klachten behandeld worden. Ook klachten waar de reguliere geneeskunde niet altijd goed raad mee weet. Naast dat homeopathie op zichzelf een prima geneeswijze is, kan het ook uitstekend gecombineerd worden met reguliere medische behandelingen.

Middelen

Homeopathische middelen worden hoofdzakelijk bereidt uit stoffen die in de natuur voorkomen. Denk daarbij aan planten en bomen, slangengif of mineralen en elementen. Na een intensieve bewerking – het zogeheten potentiëren – ontstaat een homeopathisch middel.

Homeopathische middelen zijn er op gericht om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Homeopatische middelen kunnen heel snel werken met name in acute situaties. Soms kan het ook enige tijd duren voor de behandeling aanslaat dit is metname het geval als de klachten al langere tijd bestaan. Homeopathische middelen zijn veilig in gebruik en kunnen goed gecombineerd worden met reguliere geneesmiddelen.

Een homeopathische behandeling kan plaatsvinden naast een reguliere behandeling door uw huisarts of specialist. Op uw verzoek gebeurt dit al dan niet in overleg met de betrokken arts(en).

Klik hier om meer te weten te komen over homeopatische middelen.

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst