De link tussen Ledum en muggen.

foto luizen

Ledum wordt ook wel moerasrozemarijn genoemd en behoort tot de familie van de Ericaceae. Deze heester zal je voornamelijk vinden op vochtige grond in noordelijke koele gebieden. De plant heeft dikke ruwe bladeren en kleine witte bloemetjes.


Zoals de naam al doet vermoeden gedijt deze plant op vochtige plaatsen, het liefst moerasgebieden die weinig kalk bevatten. In het verleden was de Nederlandse bodem geschikt voor deze plant maar door het ontginnen van de veengebieden, is de plant in Nederland zeer zeldzaam geworden. In de noordelijke Europese gebieden, met name in gebieden die niet gecultiveerd zijn, zal je de plant wat regelmatiger in het wild kunnen aantreffen.

In de homeopathie wordt Ledum vaak ingezet bij klein verwondingen door puntige objecten. Te  denken aan spijkers, naalden maar ook aan (insecten)beten of steken. Jeukende plekken die niet verlicht worden door te krabben. In deze tijd van het jaar is het dus een zeer dankbaar middel met alle stekend insecten om ons heen. Bij sommige mensen kunnen insecten steken ook een allergische reactie oproepen maar dan zijn er andere homeopathische middel waar je aan kunt denken. Het middel wordt ook regelmatig met succes ingezet bij tekenbeten.

Ledum behoort tot de familie van de ericaceae, planten binnen deze familie zijn vaak goed in te zetten bij klachten aan de gewrichten. Je zou kunnen denken aan Ledum als je na het verwonden aan een scherp voorwerp klachten krijgt aan een gewricht. De plek zal dan vaak koud aanvoelen maar er is ook weer een verbetering door kou.

De foto is van Riston Kasviploki die schitterde foto’s maakt.

 

 

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst