Corona virus?

sjaal

Virussen zijn van alle tijden, eveneens het fenomeen dat een virus om de zoveel tijd muteert. Denk aan de Mexicaanse griep, SARS en de Spaanse griep. Wat dat betreft is het Corona virus niet anders van andere (griep)virussen. Het ene griepvirus is minder onschuldig dan het andere, en vaak worden diegene die al verzwakt waren, het ergst getroffen.

Zoals in het nieuws bericht wordt zijn de meeste mensen die komen te overlijden aan het Corona virus mensen met al onderliggende problematiek. Dit hoeft niet de betekenen dat als u binnen deze groep valt maar lijdzaam moet afwachten wat dit virus voor u in petto heeft. Om u zo goed mogelijk op het Coronavirus voor te bereiden kunt u ervoor zorgen dat uw immuunsysteem in een zo optimaal mogelijke staat is.

De verschijnselen van het Corona virus uiten zich met name in de longen. En dat is iets waar we met z’n allen wel eens over na mogen denken. In deze tijd leven we dicht op elkaar en de luchtkwaliteit houdt vaak ernstig te wensen over.  We leven in steden met veel uitstoot van autogassen, hermetisch afgesloten huizen, industrie en biomassa centrales. En dit zorgt ervoor dat de longkwaliteit van steeds jongere mensen verminderd. Dergelijke slechte leefomstandigheden kunnen er voor zorgen dat ons immuunsysteem niet optimaal kan functioneren.

Wat kan ik zelf doen? 

Een goede vitamine D status werkt preventief tegen veel (chronische)ziekten. Dus zorg dat u voldoende vit D krijgt door de zon of met aanvullende vit D druppels. Vitamine C helpt erg goed om je immuunsysteem een boost te geven, zeker in tijden van verminderde weerstand. In combinatie met Zink werkt dit nog beter. Daarnaast is het van belang om goed op de volgende punten te letten:

  • Rust,op tijd naar bed
  • beweging
  • goede hygiëne (handen wassen etc.)
  • schone buitenlucht
  • een dieet met veel (biologisch) groentes
  • ontspanning, vermijden van veel stress

Met de bovenstaande adviezen kun je het immuunsysteem ondersteunen en verklein je de kans op (ernstige) ziekte.


Wat als ik toch ziek word?

 Als je koorts krijgt is het belangrijk om deze zijn werk te laten doen. De koorts helpt het afweermechanisme door de indringers te 'verbranden'.  Om je systeem goed te ondersteunen is het verstandig licht voedsel te eten. Denk aan fruit, groenten sappen en bouillon. Natuurlijk goed blijven drinken, zoals water en kruiden thee.

Het 'uitzweten' kan gestimuleerd worden door vlierbloesem of vlierbessenthee met citroensap. Zweten is goed. Houdt de kamer wel koel, want frisse lucht is erg belangrijk.  Thee van tijm met honing zeker bij hoest prettig. Daarnaast is een thee die de lever en de nieren ondersteunen ook aan te raden. Homeopatische middel kunnen ook in deze fase van ziek zijn ondersteuning bieden. In het geval dat, ondanks alle voorzorg maatregelen, de griep toch voor complicaties zorgt, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw homeopaat of huisarts.

Voor het Coronavirus is geen vaccin of medicijn. Vanuit de homeopathie bekeken maakt dat niet uit, homeopaten kijken naar de klacht en de gehele mens. En op basis hiervan bepaalt een homeopaat de behandeling. Het van belang dat de mens op alle niveaus in balans is: lichamelijk, mentaal en spiritueel.

Voor meer informatie neem contact op. https://www.praktijkordelman.nl

Ook voor andere klachten kan je bij een homeopaat terecht.
Maak nu een afspraak!

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst