Omgaan met de corona crisis

sjaal

Er is op dit moment veel aandacht voor het Corona virus, wat je zelf kunt doen om het immuunsysteem te versterken en wat te doen wanneer je ziek wordt. Homeopaten van over de hele wereld wisselen  onderling veel informatie uit over welke middelen goed werken ter ondersteuning. Homeopaten hebben ook veel kennis hoe je het immuunsysteem zo goed mogelijk kunt ondersteunen om zo optimaal gezond te blijven.

Naast de ziekte zelf is er nog een ander niet te onderschatten element, het mentaal psychologische deel. De situatie waar we nu inzitten kan veel impact hebben op je psychische gezondheid. Wellicht ervaar je meer stress omdat je dagelijkse patronen niet meer verlopen zoals je gewend bent. Ervaar je angst en twijfel over de toekomst. Ben je bang om geïnfecteerd te raken of juist andere te infecteren. Ook het gemis aan sociale contacten en op jezelf aangewezen te zijn kan reden voor stress zijn.

Angst, stress en somberheid zorgen ervoor dat het immuunsysteem verzwakt wordt, met als gevolg een hogere gevoeligheid voor ziekten en infecties. Een zelfversterkend effect, zoals de slang die in zijn eigen staart bijt.

Toch zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om weer het gevoel van grip te krijgen of uit een negatieve spiraal te stappen.

  1. Zorg voor structuur in de dag. Zet een wekker en sta optijd op, echt je bed uit gaan ook al ben je moe. 
  2. Zorg voor beweging elke dag, mag intensief zijn maar ook een wandelingetje  is goed.
  3. Eet op gezetten tijden en kook met veel groentes. vermijd suikers, chips etc hier ga je niet beter van voelen.
  4. Bel een vriend of vriendin of maak een praatje met de buren. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje dit verbind ook.
  5. Laatst maar niet onbelangrijk. Kijk wat wel mogelijk is waar je blij van wordt of graag doet. De kleine lichtpuntjes in het leven.

Vind je het lastig om met dit alles om te gaan en zou je wat meer ondersteuning willen? Doormiddel van coaching en/of met behulp van homeopathische middelen kunnen we samen deze gevoelens onderzoeken, ondersteunen en transformeren.

Mail of bel 026-4464338 voor een afspraak. En wees niet bang, hiervoor hoef je niet de deur uit. Een consult is ook mogelijk via telefoon of videobellen.

 

Contact

Homeopathie Praktijk Ordelman - Arnhem
Klarendalseweg 362
6822 GS Arnhem
maps.google.nl
Homeopathie Praktijk Ordelman - Zutphen
Waterstraat 5
7201 HM Zutphen
maps.google.nl

Telefoon & E-mail

Telefonisch bereikbaar
ma t/m don van 9:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur

026 446 43 38

info@praktijkordelman.nl

Privacy verklaring

Hoe wij met uw gegevens omgaan kunt u lezen in onze privacyverklaring

Behandelovereenkomst

Hier kunt u onze behandelovereenkomst downloaden: behandelovereenkomst